Online extra inkomen genereren met een eigen website

Geplaatst op 02-03-2022

Categorie: Computer en internet

Wilt u extra geld verdienen met een eigen site? Met affiliate marketing kunt u geld verdienen met uw eigen website. U promoot dan als tussenpersoon (affiliate publisher) producten op uw website. Daarbij kan de bezoeker via een affiliate link navigeren naar de website waarop een bepaald product kan worden aangeschaft. Dat is niet uw eigen website maar de website van de adverteerder (affiliate merchant). U stuurt de bezoeker door via een link en ontvangt een vergoeding wanneer er een product wordt aangeschaft. Er bestaan diverse partnerprogramma’s die geld verdienen met affiliate marketing mogelijk maken.

Het kan veel tijd kosten om productinformatie met de hand in te voeren en daarom zijn er manieren om productinformatie geautomatiseerd toe te voegen aan uw website. Zo kunt u met het affiliate script van Vrolijk Internet Services een affiliate webwinkel beginnen waarbij u de mogelijkheid heeft om productfeeds in te lezen van de affiliate netwerken Tradedoubler, TradeTracker en Daisycon. De producten die in deze feeds zijn opgenomen worden automatisch aan uw affiliate webshop toegevoegd.

U heeft daarbij de mogelijkheid om productcategorieën binnen uw website te definiëren en de categorieën van de feeds aan uw eigen productcategorieën te koppelen. De feeds worden namelijk periodiek opgehaald, waarbij bestaande productinformatie wordt bijgewerkt en nieuwe producten worden toegevoegd. Omdat u de feeds aan de categorieën van uw webwinkel kunt koppelen, zullen nieuwe producten automatisch binnen de juiste categorie verschijnen.

Wanneer een bezoeker op een affiliate link klikt binnen uw webwinkel en vervolgens een product aanschaft bij de adverteerder (affiliate merchant) dan wordt er een vergoeding aan u toegekend. Zo verdient u als tussenpersoon geld wanneer er een product wordt verkocht. De verdiensten kunt u terugzien in uw account bij het affiliate netwerk dat u gebruikt.

Het grote verschil tussen een affiliate webwinkel een gewone webwinkel dat u zelf geen producten hoeft te ontwikkelen en hoeft te versturen. U hoeft de producten slechts te promoten, waarbij u promotiemateriaal krijgt aangereikt die u kunt gebruiken. En wanneer u het affiliate script van Vrolijk Internet Services aanschaft, heeft u ook een tool in handen om deze producten snel binnen uw affiliate webwinkel toe te voegen.