Hoe vergroot ik mijn omzet via online marketing?

Geplaatst op 06-12-2021

Categorie: Computer en internet

Ondernemers hebben klanten nodig. Prospects zijn op zoek naar een oplossing voor hun ‘probleem’. Vanuit het oogpunt van vraag en aanbod is de zoekmachine en dus online marketing een ideaal platform voor klanten werving en daarmee potentiele omzet vergroting. Online marketing bestaat uit een veelzijdigheid aan manieren en methoden om het internet te gebruiken om een propositie onder de aandacht van de juiste doelgroep te brengen. Naast het hebben van een eigen website is sociale media de laatste jaren in gebruik en veelzijdigheid gegroeid. In het Engels zegt men wel eens dat failing to plan gelijk staat aan planning to fail. Daarom is het aan te raden om goed te bedenken waar de beste klanten rondlopen en hoe deze binnen te halen.

Het beste product is nergens zonder dat de ideale doelgroep van het bestaan afweet. Daarvoor is het nodig een duidelijke propositie te maken welke daadwerkelijk gevonden en gelezen wordt door de juiste doelgroep. Voor sommige partijen is social media het aangewezen platform, waar anderen weer beter gebruik kunnen maken van een website met uitvoerige informatie en een duidelijke marketing campagne.

Online marketing is in feite niet veel anders dan traditionele marketing. Online marketing kan gezien worden als het medium waarover de boodschap wordt verstrekt waarbij de website een (online) folder is die voor iedereen beschikbaar is. Het marketing plan vormt de basis van de gekozen strategie. Voordat klanten komen moet even goed nagedacht worden over deze strategie want het heeft natuurlijk weinig zin om bijvoorbeeld een Facebook campagne op te starten die verzorgingstehuizen voor bejaarden aanprijst. Tenzij de campagne gericht is op de kinderen en kleinkinderen natuurlijk. Dit voorbeeld maakt direct duidelijk hoe een omzet vergrotende strategie in zijn werk gaat. Het flyeren voor business class tickets en exotische reizen werkt ook niet zo goed in achterbuurten en slechte wijken. Doe dat dan online vooral ook niet.